parcours varen S.M.V.R. (demo)

parcours map.
Foto's van het parcoursvaren

Bij parcours varen word er een parcour uitgezet met boeien, de deelnemers moeten dan met hun boot een van te voren afgesproken route afleggen, waarmee punten te verkrijgen zijn.

Dit is een vereenvoudigde uitleg van het puntensysteem, normaal krijg je de punten tijdens het varen (zie demo).
Er zijn in totaal maximaal 375 punten te behalen, er worden 2 set's gevaren voor de eerste set zijn er 175 punten te halen, en voor de tweede set zijn er 200 punten te behalen.
er word gestart vanuit de Haven, Daarna moet er tussen de boeien doorgevaren worden zonder deze te raken.

In dit geval starten we vanuit de haven en varen we eerst tussen boeienset 1 door, als er contact is met een boei gaan er per contact 5 punten af, daarna varen we tussen de boeien 3 door naar boven en tussen de boeien 4 door naar boeien set 2, we varen tussen de boeien set 2 door en daarna terug tussen boeienset 1 door, Dan keren we de boot om en varen we een vergelijkbaar rondje tussen de boeiensets, als je voor de 2e keer terug tussen de boeienset 1 bent gekomen dan keer je de boot om en er moet dan achteruit de haven in gevaren worden, als er boeien geraakt worden dan krijg je strafpunten.

Bij de boeiensets 1 gaan er 5 punten af (als er contact is met een boei). Bij de boeiensets 2 & 3 gaan er 10 punten af (als er contact is met een boei). Bij de topboeien 4 gaan er 20 punten af (als er contact is met een boei). In de haven gaan er 5 punten per keer af als er iets geraakt word